Szeretnél kijönni az önsajnálatból?

Szeretnéd magad jobban érezni?

Mutatok egy egyszerű módszert, amivel kijöhetsz az önsajnálat, ‘szerencsétlennek érzem magam’ csapdájából.

Mindannyiunkkal előfordul, hogy néha negatívabban látjuk az életünket, mint amilyen valójában. Hiszen érzéseink vannak, a gondolataink is egyik pillanatról a másikra változnak, emberek vagyunk.

Volt idő, mikor elkezdtem aggódni, még ha tudtam, hogy felesleges is, mert csak a saját energiámat szívom el vele. Ilyenkor csökken a rezgésszintem is, és hajlamosabb vagyok elkapni betegségeket is. Ez is egy ördögi kör volt, amit megfigyeltem magamon.

Észrevettem, hogy dühös vagyok, dúlok-fúlok, mert nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném. Vagy legalábbis nem olyan sebességgel. 🙂 Az EGO csapdája…

Mígnem megelégeltem ezt a negativitást, önsajnálatot.

 

Na mostmár ELÉG legyen ebből! – csaptam az asztalra és határoztam el magam.

Mit tettem ez ellen?

Mivel már kezdtem magam szerencsétlennek érezni, és az önbecsülésemből is vesztettem, számot vetettem magamról, az életemről:

Mi az, amit szeretek magamban?

Mely dolgok azok, amikre büszke vagyok?

Ez 2 egyszerű lista.


Ha a fenti kérdések igazak rád, akkor csináld meg az alábbi egyszerű gyakorlatot.

Te mit szeretsz magadban?

Mire vagy büszke az életedben?

Írj össze legalább 20-20 dolgot!

Hidd el, ha végiggondolod, hogy gyerekkorodtól kezdve mennyi mindent tanultál meg, látni fogod, hogy nagyon is sikeres vagy és büszke lehetsz magadra. Ettől vagy különleges. Ettől vagy egyedi. Legyél magadra büszke az apró dolgokért is, ne csak akkor jutalmazd magad, ha nagy sikereket érsz el az életben.

Néha csak más nézőpontra van szükséged. Tudod, amint belül, majd úgy lesz kívül is. Nem a körülményeid áldozata vagy. Nem attól leszel boldog, ha megváltoztatod a körülményeidet. Előbb kezdj el Te változni és a körülményeid is megváltoznak.

 

Ha van kedved próbáld ki!