Szilveszter, buli, mámor, pezsgős poharak koccannak, elcsattannak az éjféli csókok, a cipők eljárták táncukat, a virslik arra várnak, hogy felfaljuk őket és elmondjuk újévi fogadalmainkat. Szíved megtelik vággyal, reménnyel, imádkozol, hogy ebben az évben végre teljesüljön, amit szeretnél.

Másnap nagy lendülettel belevágsz a fogadalmad megvalósításába, talán kitartasz egy hétig, jobb esetben egy hónapig.

  • Le akarsz fogyni
  • Le akarsz szokni a dohányzásról
  • Egészségesebben akarsz élni
  • Jobban szeretnél lenni
  • Meg akarod változtatni az anyagi helyzetedet
  • Több pénzt akarsz
  • Sikeresebb akarsz lenni

Majd a hétköznapi problémák elkezdenek felemészteni és abbahagyod a nagy változás projektedet. 

Mi itt a probléma? Probléma ez egyáltalán?

Miért buknak meg a fogadalmak?

Elsősorban az, hogy a fentebb leírt fogadalmak még csak vágyak. Ami, már akkor is jó pont, mert legalább ezzel is tettél valamit az előbbrejutásod érdekében. Legalábbis gondolatban…

Vannak vágyaid. JÓÓÓÓ!!! Kapsz máris egy piros pontot. Itt már elkezdődhet valami, ha felülsz a változás és változtatni akarás hullámvasútjára.

Minden változásos folyamat egy vágyból indul ki. Szeretnéd ha valami megváltozna az adott állapotban. Szeretnéd befoltozni az életedben kialakult hiányt vagy egy adott helyzet helyett már mást szeretnél. Például: Nem akarsz már egy rossz szokást, mert felismerted, hogy mennyire káros az életedben.

Van még itt egy kis bökkenő. Hiába akarsz egészségesebben élni, ha nem nyom még annyira a szög. Csak akkor fogsz változtatni ha nagyon eleged van már a helyzetedből. (Ez még a jobbik eset, ne várd meg a tüzet, azaz egy esetleges betegséget, kirúgást, megcsalást, elszegényedést).

Hallottad már a megfőtt béka szindrómát?

A “megfőtt béka” szindróma egy egészen különös biológiai jelenség leírására szolgál: ha egy békát egy tál meleg vízbe helyeznek, azonnal kiugrik abból. Elviselhetetlenül kellemetlennek találja a meleget, és reflexszerűen változtatni akar helyzetén. Ha azonban ugyanazt a békát egy tál hideg vízbe rakják, majd a vizet lassan, fokozatosan melegítik, akkor a béka szinte megfőzhető. Az ok: egyszerűen nem érzékeli a víz hőmérsékletének fokozatos változását. Az eredetileg kellemesen hűvös, majd lassan egyre melegebbé, végül forróvá váló vízben mozdulatlanul heverő béka helyzetét szinte valamennyien átélhetik. És át is éljük.

Így megyünk tönkre mi is a munkahelyünkön, beleragadunk rossz párkapcsolatokba, élethelyzetekbe, szokásokba. Mígnem azt vesszük észre magunkon, hogy valami nem jó. Lehet, hogy nem is tudod megmondani konkrétan, csak valami nyomaszt, folyton stresszes vagy, esetleg leordítod mindenkinek a fejét. 🙂

Az évek során kialakítottam magamnak egy módszert, amivel bármelyik célomat el tudom érni. A saját célodhoz viszont legfőképp Te kellesz, én csak az eszközt adom a kezedbe.

Ezt osztom meg veled és a tanfolyamon is, melyre itt jelentkezhetsz:

[us_single_image image=”4142″ link=”url:%2Fsorsfordito-legyen-2016-a-te-eved%2F||”]

Mai feladat:

Írd le a vágyaidat, amin változtatni szeretnél. Mindent írj le, ami csak az eszedbe jut. Ilyenekre  gondolok:

Szeretnék lefogyni.

Szeretnék több minőségi időt tölteni a gyermekeimmel.

Szeretnék…

Folytasd a sort.

 

Szeretettel:

Angyal Barbi

 

Forrás: https://www.marosan.hu/cikkek/030913.html