Rengeteg módszer van arra, hogy megtaláljuk igazi hivatásunkat az életben. A hivatás nem csak szakma, túlmutat rajtunk. Azt jelenti, hogy a tehetségeddel szolgálod az emberiséget egy nagyobb cél érdekében. Van aki ezt már nagyon korán tudja és érzi, vannak olyanok, akik később találnak rá és vannak, akik egész életükben szenvednek, mert nem követik a szívük szavát.

Sokáig irigyeltem azokat az embereket, akik már gyermekkorukban tudták mivel szeretnének foglalkozni. Gyerekként megkérdezték tőlük, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Ki-ki a maga módján válaszolt eme kérdésre, legyen az orvos, táncos, ügyvéd, tanár, divattervező, tűzoltó vagy bármi más…

Nekem nem ilyen volt az utam, nem volt számomra egyértelmű mivel fogok foglalkozni, voltak jó képességeim, készségeim, de úgy voltam vele, hogy szépen rajzolgatásból nem lehet megélni. Hogy most ez az én hitem volt vagy a szüleimé, már nem emlékszem.

Én útvesztőkön jutottam el a hivatásomhoz. Nekem kellettek a tapasztalások és rengeteg önismeret és csendben töltött idő magammal. A nagy felismerés tavaly jött el, amikor meghallottam ezt a hívást, hogy merre menjek.

Az élet pofonjai végül elsodortak arra a helyre, ahol lennem kell. Csak most látom át a nagy egészet. Persze, amikor kapod a pofonokat, akkor még nem érted miért kapod őket. Erre csak később derül fény.

Arra vágytam, hogy az utamon legyek, de rá kellett jönnöm, hogy mindvégig úton voltam. Hiszen a ‘rossz’dolgok, a negatív történések, a nagy csalódások, átverések, megcsalások, kirúgások is mind az utunk részei.

 

„Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni.” ( Kierkegaard)

 

Most elmesélem az én történetem. Mi vezetett ahhoz a döntéshez, hogy emberekkel foglalkozzak?

Régóta kerestem a helyem a társadalomban. Mindig többet vártam, többet akartam magamtól, mint mások. Nem csak egy egyszerű 8 órás állást akartam. Tudtam, hogy azzal nem valósíthatom meg azt, ahogyan élni szeretnék.

Rengeteg önfejlesztő képzésre, önsegítő csoportba, kineziológushoz jártam, online tanfolyamokat végeztem. Voltam pránanadi tanfolyamon, agykontrollon, és a mostani kedvencemen a Theta Healing-en is.

Azt tanácsolom Neked, mielőtt hivatást, szakmát választasz, tudd, hogy milyen életet akarsz élni. Én is ezt tettem. Leírtam mi az, amit nem szeretnék és mi az, amit mindenképp szeretnék az életemben:

Nem akarok 8-17-ig egy irodában ülni.              Olyan munkát szeretnék, ahol mindenre van időm.

Nem akarok unalmas munkát végezni.               Kreatív ember lévén, szeretnék magamnak kreatív munkát is.

  • Szeretném, ha a körülöttem lévő emberek is boldogok lennének.
  • Szeretném, ha a fontos dolgokra lenne több időm. Család, barátok, egészség.
  • Aztán elkezdtem boncolgatni magamat, mikor éreztem magam jól.

Rájöttem, hogy az én személyiségemet 3 dolog jellemzi leginkább: bölcsesség (spirituális én), sport (tánc), kreativitás.


Szeretnéd kipróbálni?

Vegyél elő egy A4-es lapot, és kezd el leírni, mi az, amit igazán szeretnél. Tedd fel magadnak a következő egyszerű kérdéseket:

  1. Kivé akarok válni?
  2. Milyen életet akarok élni? Hogyan akarok élni?
  3. Kikkel akarom körülvenni magam?
  4. Milyen környezetben szeretnék élni, dolgozni?
  5. Hogyan akarok öltözködni?
  6. Szeretnék utazni? Ha igen mennyit? Vagy olyan munkára vágyom, ami helyhez kötött?
  7. Mennyi pénz szükséges ehhez az életvitelhez?

 

 

Miután ez mind megvan, eköré keress olyan szakmákat, amiben el tudnád képzelni magadat. Írj fel minimum 3-4 ilyen szakmát. Az sem baj, ha nincs olyan szakma a Nagykönyvben, akkor írd össze miket szeretsz csinálni. Ezekből már el lehet indulni egy irányba.

 

foto: Pinterest