A boldogság mindinkább az apró örömökben rejlik, mint a nagy dolgokban. Ahhoz, hogy az igazi boldogságot megleljük, tudnunk kell, mi az, ami minket boldoggá tehet.

A következő 3 részes cikksorozatban Boldogságfokozó technikákat szeretnék megosztani.

  1. Az önbizalom és a belső béke kulcsa az, ha nem kritizáljuk állandóan önmagunkat. Nincs olyan ember, aki csak rosszat tesz. Ehelyett dicsérd meg magad minden nap. Biztosan találsz legalább 1 dolgot a nap folyamán, amit jól csináltál.

giphy

  1. Csinálj valamit, ami igazán jól esik. Kényeztesd magad egy finom illóolajos fürdővel, egy sétával vagy egy finom vacsorával. Ezek megengedhető dolgok, nem kell hozzá sok pénz.

giphy (1)

  1. Gyakran a stresszt a munkahelyi magas elvárások váltják ki. Mindemellett meg kell felelnünk nőként, feleségként, anyaként és még ott vannak a saját elvárásaink is. Ilyenkor nyugodtan kérj segítséget a kollégáidtól, barátaidtól, rokonoktól. Említsd meg nekik, hogy te is segítettél nekik.

giphy (3)

  1. Mozogj többet. Az idegesség hatékony csillapításának egyik legjobb módja, ha sportolsz. Kezdd el még ma. Mindegy, hogy mit, csak mozogj! Nem kell egy órát futni, kezdetben elég 15 perc tekerés a biciklin, ugribugri egy pörgős számra, már ennyitől is jobban fogod érezni magad. Garantált feltöltődés, garantált közérzetjavítás és még a stressz hormonok is elillannak.

vk1Lg

  1. A stressz levezetésének másik módja a relaxáció. Ez nem azt jelenti, hogy a Tv előtt henyélünk. A relaxáció tudatos pihenést, ellazulást jelent. A mindennapokban relaxáló hatású lehet egy séta, zenehallgatás, egy film megnézése, stb. Bármi, ami kiszakít a stresszes hétköznapokból. Kiválóak erre pl. az agykontrollos gyakorlatok, meditációk, séta, bármi, amitől azt érzed, hogy ellazulsz.

tumblr_nny10naaTk1qj4315o1_400

  1. Az éneklés jót tesz a léleknek. Most ne azzal törődj, hogy milyen rossz a hangod… Egyszerűen csak kezdd el dudorászni azt a dalt, ami eszedbe jut, és ereszd ki a hangod. Képzeld el, mintha egy tehetségkutatóban lennél. Minél jobban beleéled magad, annál nagyobb a hatás. Persze, jobb, ha valami vidám dalt választasz. Amint elkezded, máris átveszed a hangulatát.

giphy (4)